Pric Musar DBD

Dr. Nataša Pirc Musar je študirala pravo na ljubljanski Pravni fakulteti in diplomirala pri prof. dr. Marku Ilešiču leta 1992. Leta 1997 je opravila pravosodni izpit, kasneje pa se je zaposlila na Televiziji Slovenija, kjer je šest let delala kot novinarka invoditeljica osrednje informativne oddaje TV Dnevnik. Nato je bila pet let voditeljica osrednje informativne oddaje 24 ur na komercialni televiziji POP TV.

Dodatna izobraževanja je Nataša Pirc Musar opravila v ZDA, pri televizijski hiši CNN v Atlanti. Študij je nato dva semestra nadaljevala na oddelku za medije na univerzi v Manchestru v Veliki Britaniji, med katerim je prakso opravljala na televizijskih postajah BBC, Granada TV, Sky News, Reuter TV in Border TV.

Leta 2001 je zapustila televizijo in se zaposlila v družbi Aktiva Group, kjer je postala vodja službe za korporativno komuniciranje. Aprila 2003 se je zaposlila na Vrhovnem sodišču kot direktorica Centra za izobraževanje in informiranje. Julija 2004 jo je Državni zbor na predlog predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška izvolil za pooblaščenko za dostop do informacij javnega značaja, od 31. decembra 2005 pa je opravljala funkcijo informacijske pooblaščenke.

Na predlog predsednika republike dr. Danila Türka jo je Državni zbor 21. 5. 2009 ponovno izvolil za informacijsko pooblaščenko. Petletni mandat je informacijska pooblaščenka začela 16. 7. 2009. Mandat se ji je iztekel 16.7.2014. Od marca 2011 je bila podpredsednica Skupnega nadzornega odbora za Europol, od leta 2012 do izteka njenega mandata na položaju informacijske pooblaščnke pa je bila predsednica tega EU organa.

Avgusta 2014 je skupaj z Rosano Lemut Strle ustanovila Info Hišo.

Novembra 2015 je doktorirala na dunajski pravni fakulteti s tezo Kako najti pravo ravnovesje med varstvom osebnih podatkov in dostopom do javnih informacij z uporabo testa interesa javnosti.