DPO na zahtevo

Info hiša lahko postane vaš DPO, strokovnih referenc in praktičnih izkušenj imamo veliko. Na tak način boste dobili izkušenega strokovnjaka, ki bo pri vas poskrbel za področje varstva osebnih podatkov.

Če za vaše podjetje oziroma organizacijo drži vsaj ena od spodnjih trditev, potem ste na pravem mestu:

  1. Dolžni ste imenovati odgovorno osebo za varstvo podatkov (DPO), pa nimate zaposlene ustrezno kvalificirane osebe.
  2. Ne želite zaposliti dodatne osebe.
  3. Pazite na stroške zaposlovanja.
  4. Nimate dovolj zaposlenih, da bi lahko enega od njih izobrazili za DPO.

Info hiša vam ponuja možnost najema zunanjega DPO v obsegu, ki ga potrebujete.

 

Zakaj najeti zunanjega DPO?

Na ta način boste takoj dobili izkušenega strokovnjaka s področja varstva osebnih podatkov, vse skupaj pa vas bo stalo bistveno manj, kot če bi morali tako osebo zaposliti.

Naši strokovnjaki imajo dolgoletne izkušnje s področja varstva osebnih podatkov – tudi z vidika implementacije procesov in orodij, ki so skladni z GDPR in ZVOP-2, – ter informacijske varnosti.

Poleg tega dnevno spremljajo slovensko zakonodajo, prakso Informacijskega pooblaščenca in drugih evropskih nadzornih organov in inštitucij, ki vplivajo na skladnost vaših obdelav osebnih podatkov ter so ves čas vpeti v aktualne dileme in izzive na področju varstva osebnih podatkov.

V kolikšnem obsegu najeti zunanjega DPO?

Na nas lahko prenesete vse naloge DPO, lahko pa le zahtevnejše naloge oziroma take, ki jih časovno ne zmorete izvesti; priprava dokumentacije, izdelava DPIA, LIA, izvedba izobraževanja, revizija procesov obdelav interno ali pri obdelovalcih.

Cena storitve je mesečni pavšal, ki ga opredeljuje obseg dela in je večinoma odvisen od velikosti vaše organizacije in obsega obdelav osebnih podatkov.