Politika zasebnosti

Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, skrbno varujemo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje. V tej Politiki zasebnosti vam podajamo informacije  o obdelavi vaših podatkov in vaših pravicah v zvezi s tem.

Upravljavec

Info hiša d.o.o., Likozarjeva 14, Ljubljana. Kontaktni podatki:

Nameni obdelav in pravne podlage

1. Pošiljanje e-novic

E-novice prejemate v primeru, da ste se nanje naročili preko spletnega obrazca, s čimer ste nam dali svojo privolitev. Svoje soglasje ste nam lahko podali tudi na podlagi 2. odst. 226. člena ZEKom-2, s tem ko se od prejemanja sporočil niste odjavili ob prijavi na naše izobraževanje, dogodek ali druge storitve.

Pri tem uporabljamo vaš elektronski naslov, pri čemer se lahko od prejemanja e-novic kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti info@info-hisa.si. V primeru, da boste privolitev preklicali, vam e-novic ne bomo več pošiljali.

2. Članstvo v DPO Klubu

Z včlanitvijo v DPO klubTM ste vi oziroma vaša organizacija posredovala vaše osebne podatke: ime in priimek, kontaktni e-naslov, kontaktni telefon, podatke o delodajalcu oz. upravljavcu, ki je imenoval DPO. Tekom članstva obdelujemo tudi podatke kot so: čas in datum uporabe uporabniškega računa, čas, datum, vrsto in količino koriščenih storitev, ugodnosti, udeležba na dogodkih in prejem DPO novic, vrsta komunikacije in druge osebne podatke, ki jih nosilec oziroma skrbnik prostovoljno posreduje INFO HIŠI.
Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je pogodba oziroma sprejeti splošni pogoji kluba. V kolikor nam ne podate navedenih podatkov, vas ne moremo včlaniti v klub in izvajati storitev, ki jih klub ponuja.

3. Če nas kontaktirate

Če želite stopiti v kontakt z nami, nas lahko kontaktirate preko spletnega obrazca ali nam pošljete e-sporočilo. V tem primeru bomo obdelovali vaš e-naslov in informacije, ki nam jih boste zaupali v komunikaciji. Vaše osebne podatke bomo hranili do zaključka komunikacije, sami pa se lahko že medtem kadarkoli odločite in zahtevate izbris, vendar vam v tem primeru ne bomo mogli odgovoriti.

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: zakoniti interes Info hiše, da komunicira z javnostmi.

4. Naročilo storitev

V primeru sklenjene pogodbe o izvedbi storitev ali izdaje naročilnice bomo vaše osebne podatke (ime in priimek, kontaktni podatki, vsebina dogovorjene storitve) obdelovali na podlagi pogodbe. Če nam podatkov ne zaupate, storitev ni mogoče izvesti.

Pravni temelj obdelave v tem primeru je pogodba.

5. Obiskovanje spletne strani

Ob vašem obisku naše spletne strani www.info-hisa.si obdelujemo naslednje osebne podatke: IP naslov, podatek o tem, kdaj ste obiskali spletno stran, katere vsebine ste si ogledali, kateri operacijski sistem, napravo in brskalnik ste uporabljali. Več o piškotkih in namestitvi lahko preberete v politiki piškotkov.

6. Fotografiranje dogodkov

Slikovno in zvočno spremljanje dogodkov izvajamo skladno z našim zakonitim interesom dokumentiranja dogodkov in obveščanja javnosti skladno s 3. odstavkom 93. člena ZVOP-2. Kot posameznik pa lahko fotografiranju, snemanju ali objavi ugovarjate na naslovu info@info-hisa.si ali ob registraciji na dogodek.

Uporabniki osebnih podatkov

Naši obdelovalci so: vzdrževalci spletne strani, vzdrževalec informacijske podpore za računovodstvo, ponudniki orodij za trženje, zunanji izvajalci koriščenih storitev (na primer predavatelji, svetovalci). Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo

Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

Roki hrambe

  1. Pošiljanje e-novic: do preklica privolitve oziroma ugovora
  2. Članstvo v DPO KlubuTM: 5 let od prenehanja članstva oziroma poplačila vseh obveznosti
  3. Kontaktiranje preko obrazca: do zaključka komunikacije
  4. Izvedba storitev: 5 let od poteka pogodbe oziroma poplačila vseh obveznosti
  5. Spremljanje dogodkov: arhivsko

Pravice posameznikov

Kot posameznik lahko uveljavljate naslednje pravice: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@info-hisa.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

Za pomoč pri uveljavljanju svojih pravic se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na naslov: dpo@info-hisa.si.

Pravno varstvo: Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS, Dunajska 22, Ljubljana.

Spremembe politike zasebnosti

Politika  je bila zadnjič posodobljena junija 2023