Info hiša: piškotki

Čeprav je Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) že leta 2012 predpisal pogoje, pod katerimi spletne strani smejo shranjevati podatke v naše brskalnike, pa v Info hiši opažamo, da izvedba  piškotkov na spletnih straneh tudi enajst let po sprejetju prvega in eno leto po sprejetju nove različice Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) ni bistveno boljša.

Pa ne zgolj ZEKom-2, tudi Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov postavljata pred upravljavce spletišč dodatne zahteve, ki bi jih morali spoštovati. Kazen se lahko samo zaradi nespoštovanja ZEKom-2 povzpne celo do 20.000 EUR, da ne omenjamo mogočih kršitev GDPR, kjer za povprečno slovensko podjetje zagrožena kazen skoraj nima meja.

Je vaša ureditev piškotkov skladna?

Po naših izkušnjah je več kot 90% slovenskih spletišč takih, ki bi v primeru preverjanja Informacijskega pooblaščenca lahko plačali kazen. Torej je zelo verjetno, da ste med tistimi, ki tvegajo, zelo verjetno tudi vi.

Kako torej preveriti?

Za začetek izpolnite spodnjo spletno masko. Naši strokovnjaki bodo v najkrajšem možnem času izvedli hitri test in vas na vaš e-poštni naslov obvestili o rezultatih in možnostih, ki jih imate.

Prijava na brezplačni pregled piškotkov na spletišču

    Podatki o spletišču in naročniku

    Prosimo izberite vaša področja delovanja:

    Kmetijstvo, lov, gozdarstvo, ribištvo, rudarstvoPredelovalne dejavnostiEnergetikaVoda in okoljeGradbeništvoSpletna trgovina in trgovina na drobnoTrgovina na debeloLogistikaGostinstvoIKTFinanceRačunovodstvoPravne dejavnostiMedijska dejavnostDruge strokovne dejavnostiJavna upravaDrugo - navedite spodaj

    Informacija o zasebnosti

    Ne želim prejemati e-novic.