Info hiša v sodelovanju z Uradnim listom Republike Slovenije 20. in 21. aprila 2023 predstavlja 9. mednarodno konferenco Privacy Days. Ponovno bomo gostili priznane domače in tuje predavatelje z mednarodnim ugledom.

Rdeča nit letošnje, že 9. mednarodne konference Privacy Days, bo nova zakonodaja na področju prava zasebnosti in varovanja informacij z ZVOP-2 na čelu.

Govorili bomo o tem, kaj se bo oziroma se je že spremenilo in kako ZVOP-2 dopolnjuje uveljavljeno prakso. Posvetili se bomo specifikam, ki so nove in zahtevajo drugačne pristope, kot smo jih poznali in izvajali do sedaj. Odkrito bomo izpostavili svoje dvome, priznali, česa še ne znamo. Delili bomo izkušnje in dobre prakse, ki so aplikativne tudi z dopolnitvijo zakonodaje, ki jo prinaša ZVOP-2. Imamo petletno izkušnjo z GDPR in ne pozabimo niti na obdobje pred tem. Ta čas je prinesel številne dobre prakse, a tudi nekatere slabe. Iz vseh pa se lahko veliko naučimo.

Nove tehnologije, nova tveganja, nove nevarnosti in nove priložnosti. Čaka nas polno izzivov in ravno zato razmišljamo o rešitvah in iščemo poti, po katerih bomo uresničili cilje svojih organizacij z vso skrbnostjo do zasebnosti posameznika.

Konferenca bo že tradicionalno praktično obarvana in usmerjena v deljenje izkušenj naših predavateljev. Obenem vabimo tudi vse udeležence, da na konferenci postavljate vprašanja, ki se vam porajajo, in predstavljate izzive, s katerimi se soočate. Prav temu je konferenca tudi namenjena: da poleg predstavitve (dobrih) praks na področju varstva osebnih podatkov pripomoremo k reševanju izzivov, s katerimi se srečujete pri svojem delu, in vam damo ustrezne informacije, ki jih boste lahko implementirali v vaši organizaciji.

Več o konferenci